fbpx

Het salderen van opgewekte zonne-energie

Het plaatsen van zonnepanelen is de eerste stap om te besparen op uw energiekosten. De zon schijnt en de zonnepanelen gaan energie opwekken, die u direct kunt gebruiken en niet via het energienet hoeft in te kopen.

Nu ga ik weg en gebruik ik geen elektriciteit in mijn huis. Wat gebeurt er dan met de opgewekte energie?

U gaat energie terugleveren aan het energienet en op een later moment gebruiken. Dit noemen wij salderen. Wat houdt dit salderen in en met welke zaken moet ik rekening houden?

Het terugleveren van zonne-energie

Voorheen ging de stroom altijd uw huis in en niet eruit. Het was éénrichtingsverkeer naar de meterkast, maar dat veranderd bij zonnepalen op uw dak. Bij een mooie zonnige dag zal u meer produceren dan dat u verbruikt. Het overschot gaat u automatisch terugleveren aan het energienet. Bij het terugleveren van stroom, gaat u fungeren als energieleverancier.

Het salderen van de zonne-energie

Het overschot dat u produceert wilt u op een later moment gebruiken. Dit heet salderen. Op dit moment zijn de consumentenaccu’s nog niet interessant om aan te schaffen en is het salderen van de energie de ideale oplossing.

Het is wettelijk vastgesteld dat de stroom die wordt terug geleverd op een later moment verrekkend mag worden met de afgenomen stroom. Dit is in het kort een samenvatting van salderen.

Salderen na 2023

In de huidige situatie is de energie die wordt geleverd aan het energienet net zoveel waard als de energie die wordt afgenomen van het energienet. Vanaf 2023 is de overheid van plan om dit te gaan veranderen. De intentie is om het volledig kunnen salderen af te gaan bouwen vanaf 2023 tot 2034 met 9 procent per jaar.

Het is nog niet zeker of dit plan ook doorgaat, omdat niet duidelijk is of alle oude energiemeters zijn voor vervangen de vernieuwde slimme energiemeters.

Blijf op de hoogte over de nieuwe wetgeving via ons kenniscentrum!

Heeft dit artikel u geholpen?0000

Inhoudsopgave

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's