Zonnepanelen particulier
Stel direct uw zonnepanelen samen

Bent u op zoek naar de manier om uw woning te verduurzamen en uw energierekening te verlagen? Dan is het plaatsen van zonnepanelen een verstandig idee. De rente op uw spaargeld is gedaald tot het niveau nul en dat maakt het gebruik van zonnepanelen een verstandige investering.

Met de huidige regelingen van de overheid, heeft u de zonnepanelen binnen zes á zeven jaar terugverdiend. Dit behaald u door het significant verminderen van uw elektriciteit. Dit zorgt direct voor een lagere energierekening.

 

Inhoudsopgave

Advies voor zonnepanelen

Ik sta voor u klaar!

Ik ben maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 beschikbaar om u te helpen.

Verminderen van uw energierekening

Iedereen wil zijn energierekening verminderen. Zonnepanelen zijn daar een hele goede oplossing voor, maar hoe goed? Dat verschilt per situatie, maar de volgende zaken zijn van belang.

Het aantal zonnepanelen dat op uw dak passen is van belang en de opbrengst van de zonnepanelen is van belang. De opbrengst verschilt per paneel en wordt aangegeven in watt piek. Dat geeft aan hoeveel watt piek een paneel per jaar onder normale omstandigheden kan opleveren aan stroom. De afmetingen van een paneel zijn 1,70 meter bij 1 meter en deze leveren tussen de 300 en 340 kWh. 

De prijs van zonnepanelen daalt nog steeds en de prijs van stroom zal blijven stijgen. Dit maakt het investeren in zonnepanelen nu en in de toekomst een slimme investering. 

Het gemiddelde energieverbruik

De hoeveelheid energie die een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt wordt elk jaar onderzocht door het Nibud. 

Bij een huishouden van twee personen wordt er gemiddeld 3005 kWh per jaar gebruikt. Bij een huishouden van vier personen is dit opgelopen tot een gemiddelde van 4155 kWh per jaar. Wilt u dus geheel zelfvoorzienend zijn dan moet u uw energieverbruik delen door de watt piek van de zonnepaneel. Dat betekend dat u bij het 2-persoons huishouden ongeveer 8-10 zonnepanelen nodig hebt. Bij het 4-persoons huishouden is dit zelfs tussen de 14-16 zonnepanelen. 

 

Goede voorbereiding, deskundige schouwing, levering sneller dan verwacht en soepele montage.