fbpx
Onderhoud

Beschikt u over zonnepanelen en bent u op zoek naar informatie of hulp bij het onderhouden van uw zonnepanelen? Dan bent u bij de specialist uit de Bollenstreek aan het juiste adres.

Het onderhoud van zonnepanelen is relatief eenvoudig, omdat er geen bewegende onderdelen zijn. Wel raden wij het aan om de zonnepanelen op regelmatige basis schoon te maken, zodat het rendement van de zonnepanelen optimaal blijft. 

Inhoudsopgave

Onderhoud door een professional

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een periodieke onderhoudsbeurt aan uw systeem? Laat het ons weten en wij informeren u hier graag over.

Ik sta voor u klaar!

Ik ben maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 beschikbaar om u te helpen.

Schoonmaken van zonnepanelen

Het schoonmaken van zonnepanelen is in Nederland minimaal nodig. Door de regelmatige regenval die er is, worden de zonnepanelen op een natuurlijke manier schoongemaakt. Het is wel een ander verhaal bij zonnepanelen die bijna helemaal plat liggen. Bij deze raden wij het aan om eenmaal per jaar de zonnepanelen schoon te maken. 

U kunt op een aantal zaken letten bij het schoonmaken van de zonnepanelen:

  1. Controleer op een regelmatige basis hoe de zonnepanelen eruit zien (één keer per kwartaal is een verstandige frequentie).
  2. Is het warm buiten? Maak dan de zonnepanelen op een ander moment schoon. Zonnepanelen kunnen wel 80 graden worden.
  3. Ga aan de slag met bewolkt weer. Bij veel zonlicht ontstaan er hoge voltages, wat gevaarlijk kan zijn bij onderhoud.
  4. Schakel het gehele systeem uit in verband met de veiligheid.
  5. Blijf van de bekabeling af en alle andere kabels en connectoren.
  6. Gebruik geen agressieve middelen om de zonnepanelen schoon te maken.
  7. Laat de zonnepanelen zelf opdrogen, dit voorkomt krassen op de zonnepanelen.
  8. Het is verstandig om schoon te maken met (gedestilleerd) water en zorg dat het water niet meer dan 10 graden verschilt met de zonnepanelen.
  9. Blijf van de zonnepanelen af en leun er niet op. Voorkom ook stoten tegen de zonnepanelen.

Onderhoud aan de omvormer

Het schoonmaken van de zonnepanelen is de meest tijdsintensieve gedeelte van de zonnepanelen, maar ook voor de omvormer, zijn een aantal zaken die bij dragen aan levensduur van het systeem. Bij het plaatsen van de omvormer is het belangrijk dat deze volledig vrij is, plaats er dus niks omheen en hou deze rondom vrij. Het grote voordeel aan een omvormer, is dat het geen bewegende delen heeft. Ondanks dat het systeem dag in dag uit, wordt gebruikt, gaat deze niet snel kapot. 

De condensatoren die zich op- en weer afladen, zijn het meest kwetsbaar, maar vragen geen onderhoud van de gebruiker. De warmtebeheersing van de omvormer is een essentieel element, die bijdraagt aan de levensduur van het systeem. Om deze reden beschikken sommige omvormers over een extra koeling. Wel is het belangrijk om de inlaat en uitlaat van deze warmte, regelmatig stofvrij te maken, zodat deze niet verstopt raakt. 

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's