fbpx

Bent u inwoner van de Sleutelstad Leiden in Zuid-Holland? Ziet u steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen en wilt u ook graag uw eigen energie opwekken? Dan kunt u zonnepanelen op uw dak plaatsen en verduurzaamt u uw huis in één klap. 

Naast het verduurzamen, heeft het plaatsen van zonnepanelen ook een financieel voordeel. Uw energierekening zal significant lager worden, want in Leiden heeft u enorm veel zonuren in vergelijking met het oosten van het land. Dit kan in sommige gevallen zelfs meer dan 10% verschil zijn. 

Inhoudsopgave

Deskundig en vriendelijk, persoonlijk, snel en adequaat.

Het plaatsen van zonnepanelen

Staat uw dak op het zuiden gericht, dan heeft u het perfecte dak om het hoogste rendement op uw zonnepanelen investering te behalen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het verstandiger is om de zonnepanelen op een andere plek te plaatsen, zodat u een beter rendement behaalt. Deze adviezen zullen wij doen op basis van jarenlange ervaring. 

Op het moment dat wij een installatie bij u plaatsen, wilt u er wel vanuit gaan dat dit veilig is voor onze installateurs en voor u. Dit bewijzen wij door te beschikken over alle noodzakelijke certificaten en gebruik te maken van de allerbeste installateurs. Al deze installateurs beschikken over de nodige jaren ervaring en zorgen ervoor dat u kunt genieten van een onbezorgde installatie.

Onderhoud zonnepanelen

Het onderhoud van de zonnepanelen is in Leiden minimaal en behoorlijk eenvoudig. In Nederland regent het op regelmatige basis, wat ervoor zorgt dat de systemen schoon gemaakt worden door de regen en u zelf niet perse de zonnepanelen hoeft af te spuiten. 

Het is een ander verhaal bij zonnepanelen, die plat of bijna plat liggen. Bij deze zonnepanelen is het verstandig om op regelmatige basis de zonnepanelen een schoonmaakbeurt te geven. Naast het schoonmaken van de zonnepanelen, is het ook verstandig om de omvormer af en toe stofvrij te maken. 

Ziet u het niet zitten om de zonnepanelen zelf te onderhouden? Dan kunt u ook kijken naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract. Dan weet u zeker dat alle zaken voor u geregeld zijn.

0
Zonnepanelen geplaatst in Leiden

Financiële voordelen zonnepanelen

In Leiden zijn er een aantal financiële voordelen, maar er is geen specifieke subsidieregeling vanuit de gemeente. Wel is het voor de gemeente Leiden belangrijk dat u uw woning verduurzaamt. Het verduurzamen van een woning kan een hoge investering vragen en dat is dan ook de reden dat u de mogelijkheid heeft om een duurzaamheidslening af te sluiten. Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u via Stimuleringsfonds Volkhuisvesting Nederland deze duurzaamheidslening aanvragen.

Het tarief van deze duurzaamheidslening is zeer voordelig, want u heeft een rente van 1,6%. Zo kunt u door deze lening genieten van zonnepanelen op uw dak en bent u weer een stap dichterbij bij volledige duurzaamheid.

Btw-regeling voor zonnepaneelhouders

Het is vanuit de klimaatdoelen van de overheid een reden om er alles aan te doen om de woningen in Nederland te verduurzamen. Dit vraagt om behoorlijke investeringen en daar heeft de overheid verschillende regelingen voor. Het is mogelijk om de btw van aanschaf en installatie van de zonnepanelen terug te vragen. Op deze manier kunt u de 21% btw terugvragen, wat al snel loopt in de honderden euro’s.

U gaat via de zonnepanelen energie opwekken en weer terugleveren aan het energienet. U kunt u om deze reden als ondernemer aanmelden en heeft u recht op het terugvragen van de btw. Het terugvragen van de btw doet u via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders.

Is het aanvragen en regelen van deze regeling een probleem voor u? Dan kunnen wij een gespecialiseerd administratiekantoor voor u inschakelen, die het volledige proces voor u overnemen. U heeft hier dan geen enkel omkijken meer naar. Wel zo eenvoudig!

Wij zijn de specialist

Op het moment dat u besluit om de zonnepanelen via BollenstreekSolar te plaatsen, dan weet u dat uw installatie met expertise wordt geplaatst. Onze adviseur helpt u bij het volledige proces en voorziet u van advies en kennis over zonne-energie. Welke zonnepanelen zijn het beste en renderen het beste? Wat zijn de financiële gevolgen? Al deze vragen worden beantwoord door onze adviseurs. Het plaatsen van de zonnepanelen gebeurd door installateurs met jarenlange ervaring, zodat u weet dat het op een perfecte manier gebeurd.

Gaat u dus voor zonnepanelen op uw platte dak of schuine dak? Dan kunt door heel Leiden onze zonnepanelen zien in de binnenstad, het station, Leiden-Noord, Roodenburg, Bos- en gasthuis, Mors, Boerhaave, Merenwijk en Stevenshof.

Bent u benieuwd wat wij hebben gedaan en wie wij zijn? Bekijk het verhaal van BollenstreekSolar.

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's