fbpx

De toegankelijkheid van zonnepanelen is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Stimulering overheid

De Nederlandse overheid stimuleert door heel Nederland het gebruik van zonnepanelen en andere middelen om uw woning te verduurzamen. Op dit moment is er landelijk geen subsidieregeling meer, die het gebruik van zonnepanelen moet stimuleren. Wel zijn er in sommige gemeentes op projectbasis nog subsidies te verkrijgen, maar dit vormt eerder de uitzondering dan de regel.

De betaalbaarheid van zonnepanelen is de laatste jaren zo verbeterd, dat het vanuit de overheid niet meer nodig is om hier een subsidie op te geven. De terugverdientijd van zonnepanelen varieert op dit moment tussen de 4 en 8 jaar bij complexere installaties.

Het terugvragen van de btw

De meeste bekende en grote stimulering vanuit de overheid is de mogelijkheid om de btw op zonnepanelen terug te vragen. U kunt via de Belastingdienst de btw terugvragen op de materialen en montagekosten van de zonnepanelen. Dit is door de Belastingdienst helder en inzichtelijk opgezet, zodat het voor u eenvoudig is om de btw teruggave zelf te kunnen regelen.

Het is ook mogelijk om de teruggave in zijn totaliteit voor u uit handen te nemen. De extra service staat aangegeven in onze offerte en wordt uitgevoerd door een lokaal administratiekantoor.

Duurzaamheidslening

Het is ook mogelijk om tegen gunstige rentetarieven een duurzaamheidslening af te sluiten bij uw eigen gemeente. Zo kunt u op een slimme manier beginnen met stroom opwekken op uw eigen woning.

Via https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer kunt u een volledige en onafhankelijke check doen op de website van Milieu Centraal.

Zonnepanelen leveren een mooi financieel rendement op, zowel met als zonder lening.

Heeft dit artikel u geholpen?0000

Inhoudsopgave

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's