Verticale zonnepanelen muur

De ontwikkeling van zonnepanelen staat niet stil. De rendementen van de zonnepanelen worden steeds hoger en de prijs blijft in veel gevallen hetzelfde, waardoor het plaatsen van zonnepanelen op plaatsen die een lagere rendement hebben, steeds interessanter wordt.

Zo is het steeds vaker mogelijk om zonnepanelen verticaal te plaatsen op de gevel. Bij een klant van ons hebben wij in Noordwijk zonnepanelen geïnstalleerd op de muur boven de serre.

De installatie

De installatie is uitgevoerd door ons montageteam bestaande uit Marco en Dirk. Ondanks de vele jaren ervaring bij het plaatsen van zonnepanelen op schuine en platte daken in de gehele regio, blijft het plaatsen van zonnepanelen op een muur een unicum. De uitdaging werd nog groter door de positie waar de zonnepanelen geplaatst moesten worden, want deze moesten geplaatst worden boven de glazen serre (waar al zonnepanelen in verwerkt zijn). Ondanks al deze uitdagingen mag het eindresultaat er zijn.

De zeven zonnepanelen van Longi met een vermogen van 350 Wp zijn in het volledig zwart, waardoor deze mooi wegvallen in het ontwerp van het huis. De zonnepanelen zijn bevestigd met een onderconstructie van Solarstell en aan de muur bevestigd op meer dan 30 plekken. Zo is er één ding zeker! De zonnepanelen gaan helemaal nergens heen. 

Dit wil ik ook!

Ik sta voor u klaar!

Ik ben maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 beschikbaar om u te helpen.