fbpx

Het verhaal van ...

Operationeel manager Marco van Rijn

marco-profielfoto-nieuw2

Marco is veertig jaar en woont in Katwijk. “Mijn vriendin en ik hebben een samengesteld gezin met vier kinderen. Binnenkort gaan we trouwen.”

Hij werkt hier sinds drie jaar. “Ja, ik heb altijd in de elektrotechniek gezeten en nu de stap gezet naar het elektrisch verduurzamen. BollenstreekSolar deed al zaken met het bedrijf waar ik hiervoor zat.” Ze waren op zoek naar mensen en vroegen aan Marco of hij de overstap wilde maken. Daar moest hij wel even over nadenken. “Nou inderdaad, ik werkte daar al twintig jaar. Maar uiteindelijk trok het me wel, om iets heel nieuws te gaan doen in de branche.”

"Ik doe van alles en stuur de montageteams aan"

Alle benodigde elektrotechniek-papieren had hij al. “Maar ik werd natuurlijk wel bijgeschoold, want hoe werkt zo’n zonnepaneel nou precies? Dus ik heb een aantal trainingen en opleidingen gevolgd.” Daarna pakte Marco op wat hij bij z’n vorige werkgever ook deed: werkvoorbereiding. Met de nodige dingen erbij, zoals planning en het magazijn. “Nu zit ik op deze plek, doe van alles en stuur de montageteams aan.”

Een normale werkdag begint rond kwart over zeven, half acht als de monteurs hun spullen komen inladen. “Voor de klus die ik de weken daarvoor heb voorbereid.” Zelf gaat hij daarna op schouwbezoek. “Kijken bij nieuwe klanten: kan het, past het wat ze willen? En in de middag ga ik even langs bij de jongens op locatie. Een rondje om te kijken, en te bespreken of alles naar wens is verlopen.” Dan komt hij weer terug naar de zaak, waar de spullen voor de volgende dag worden klaargezet. Marco checkt of het allemaal klopt, en of er nog aparte wensen zijn. “Dit is wel het ideale plaatje hoor, natuurlijk lopen dingen op zo’n dag ook weleens anders.”

“Je komt bij allerlei mensen over de vloer”

Die schouwbezoeken vindt hij het allerleukste om te doen. “De gesprekken met de klant. Je komt bij allerlei mensen over de vloer, met verschillende achtergronden. Daar moet ik ons product gaan neerzetten.” Hij gaat dus na of de geplande werkzaamheden wel kloppen met de verwachtingen. “Alles moet helder zijn voordat onze mensen komen plaatsen. Dus: is de groepenkast op orde, waar komt de omvormer, past het op het dak, zijn de pannen niet te oud, hebben ze reservedakpannen, wat zijn de wifi codes?” Als het vooraf niet goed geregeld is, hebben de monteurs daar heel veel last van. En de planning kan in de soep lopen. “Dit werkt het meest efficiënt, je weet altijd wat er speelt.”

“Ja, ik heb het hier enorm naar m’n zin. Drie jaar geleden begon ik in deze nieuwe business. We deden toen vier tot vijf installaties per week. Dat hebben we laten groeien en nu zijn het er vijftien of meer. Als het zo goed gaat, krijg je natuurlijk een kick. Hebben we maar mooi gedaan met z’n allen, dat verdient zeker een compliment.”

“Zo gaaf ook, om met nieuwe dingen bezig te zijn. Vooral in zo’n gemoedelijke sfeer, met leuke collega’s.” Verder vindt hij het fijn dat de meeste opdrachten in de regio zijn, op maximaal 20 tot 25 minuten rijden. “Als het moet, kan het allemaal op het fietsje.”

Het is volgens Marco wel druk, écht druk. Daarom is BollenstreekSolar ook hard op zoek naar mensen erbij.

“Blije klanten en een goede onderlinge sfeer”

Zijn motivatie haalt hij vooral uit tevreden klanten en de onderlinge sfeer. “Je streeft naar een blije klant, daar lopen wij ook wel extra hard voor.” Tussen de collega’s is er een ‘doe maar normaal’ mentaliteit, vertelt hij. “Gewoon eerlijk naar elkaar. We willen samen iedereen verduurzamen met onze zonnepanelen, daar gaat het om!” Het is heel informeel en je hoeft niet op je woorden te letten. “We zitten hier niet met pakken en stropdassen. Gewoon Katwijks, zo is het hier.”

“Dat hebben wij alvast onder de knie”

Marco ziet zijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden vooral in technische verdieping. “De werking van onze toekomstige producten. Hoe gaat de accu er straks uitzien? Welke kant gaat het op met energiemanagement?” Hij denk dat de techniek van zonnepanelen aardig is uitontwikkeld. “Ze worden groter of kleiner, en het vermogen groeit steeds verder. Maar nu is de vraag: hoe gaan we dat opslaan? Hoe gaan we slim om met onze opgewekte energie?

Hij is blij met de stap van BollenstreekSolar richting de nieuwe regelgeving. “Scope 12 wordt de nieuwe eis van de verzekeraars. Die techniek hebben wij al onder de knie.”

“Wees lekker jezelf, de rest leren we je wel”

Wat het eerste opkomt als hij denkt aan werken bij BollenstreekSolar? “Recht door zee, eerlijk en betrouwbaar. We zeggen alles en zijn eerlijk tegen elkaar. En betrouwbaarheid richting de klant is natuurlijk de basis.”

Voor toekomstige collega’s heeft hij wat tips. “Het is niet erg als je nog niet alles weet van het product. Daar helpen wij je wel mee.” En: “Wees gewoon eerlijk, dan komt al het andere vanzelf. Het belangrijkste is dat je lekker jezelf bent. De rest kunnen we je leren.”

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's