fbpx
Hoe werkt de thuisbatterij?

Hoe werkt de thuisbatterij?

Laten we de schijnwerpers richten op de ware held in de wereld van duurzame energie: de thuisbatterij. Dit slimme energieopslagwonder doet niet alleen dienst als de bewaker van uw opgewekte energie, maar fungeert als de geheime saus die uw energievoorziening optimaliseert, zelfs wanneer de zon even een adempauze neemt.

Een slimme reactie op overproductie

De thuisbatterij komt in actie tijdens periodes van overproductie, waarbij uw zonnepanelen meer elektriciteit genereren dan u op dat moment nodig hebt. In plaats van deze kostbare overtollige energie verloren te laten gaan, start het opslagproces van de thuisbatterij, waarbij deze overcapaciteit wordt bewaard voor later gebruik. Dit proces begint bij de zonnepanelen die overdag gulzig zonlicht absorberen en het omzetten in elektriciteit. Vooral op zonnige dagen kan dit leiden tot een ware overvloed aan opgewekte energie.

Hier schittert de thuisbatterij als een slimme tussenpersoon. In tijden van energie-overproductie neemt de batterij die overtollige energie op en bewaart deze veilig voor toekomstig gebruik. Zonder de thuisbatterij zou deze overvloedige energie mogelijk verloren gaan, omdat het elektriciteitsnet niet altijd in staat is om alle extra energie direct te absorberen. De batterij fungeert als een schild tegen energieverlies door de elektriciteit op te slaan tijdens piekmomenten van overvloed.

De opgeslagen energie wordt strategisch bewaard voor momenten waarop de zonnepanelen niet genoeg elektriciteit produceren om aan de huishoudelijke behoeften te voldoen, zoals 's avonds of op bewolkte dagen. Hierdoor wordt uw zelf opgewekte energie maximaal benut, en verminder u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Als u niet alleen in staat bent om uw eigen energie te genereren, maar deze ook kunt opslaan én gebruiken wanneer het u uitkomt, ben u pas echt in controle. Zelfs tijdens stroomuitval of wanneer de zon besluit een dagje vrij te nemen, staat de opgeslagen energie paraat als een betrouwbare back-up. Continuïteit gegarandeerd! Dus, de thuisbatterij is niet zomaar een stukje technologie; het is uw sleutel tot een duurzamere, zelfvoorzienende energietoekomst. Het is geen gewoon gadget; het is de praktische stap naar duurzaam energiebeheer die uw energieverhaal transformeert. Let the power be with you!

Zou u graag meer informatie willen? Neem snel en gemakkelijk contact op met een van onze specialisten.

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's