fbpx
Hoe verwarmt u uw ruimte op de meest duurzame manier?

Energiezuinige methoden voor ruimteverwarming in energiebeheer

In de wintermaanden staat het behouden van een warme werkomgeving hoog op de agenda bij veel bedrijven. In deze zoektocht naar warmte zonder ecologische concessies wordt steeds vaker gebruik gemaakt van slim energiemanagement.

Energiemanagement, hoe en wat?

Energiemanagement betekent het doordacht beheren en optimaliseren van het energieverbruik in gebouwen. Het omvat alle facetten om energie efficiënt te benutten, inclusief zelfopwekking en -opslag. Een onmisbaar instrument hierbij is energiemonitoring. Door de energiestromen in kaart te brengen, ontstaat inzicht dat leidt tot noodzakelijke acties, handmatig of geautomatiseerd.

Hoe functioneert energiemanagement?

Een energiemonitoringsysteem biedt essentieel inzicht, waarop vervolgens passende acties kunnen worden ondernomen. Dit proces kan zowel handmatig als geautomatiseerd verlopen. Combinatie met installaties zoals zonnepanelen, EVCS, en thuisbatterijen spelen hierbij een cruciale rol. Het motto is 'Plan, Do, Check, Act'. Energiemanagement is een doorlopend proces, geen eenmalige handeling.

Wat mag u verwachten?

Meten, monitoren, beheren, besturen en energie opslaan: energiemanagementoplossingen bieden niet alleen volledige transparantie in energieverbruik, maar helpen ook gebruikers van gebouwen, kantoren of woningen om duurzamer te leven en te werken.

Kostenbesparend en gebruiksvriendelijk

Wat we zeker weten, is dat de energieprestaties van gebouwen in de toekomst nog kosteneffectiever, duurzamer en efficiënter moeten zijn. Onze energiemanagementsystemen dragen hieraan bij. Ze zijn ontwikkeld met oog voor wet- en regelgeving en optimale prestaties, zonder concessies te doen aan gebruiksgemak, comfort en veiligheid.

Minimale configuratie, maximaal gemak

Energie management systemen blinken uit in gebruiksvriendelijkheid en zijn eenvoudig te configureren naar de wensen van de gebruiker. Naast het stimuleren van zuinig energiegebruik, helpen onze energiemanagementsystemen ook om energiekosten te verminderen en problemen aan uw elektrische en werktuigbouwkundige installaties te voorkomen.

Hoewel energiemanagement nog volop in opkomst is, zijn we er bij BollenstreekSolar achter de schermen bezig voor transparant energiegebruik, zodat u duurzamer kunt leven en werken, zonder in te leveren op comfort, gebruiksgemak en veiligheid.

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en nieuwe diensten op het gebied van energiemanagement? Laat dan uw e-mailadres achter!

Werkzaam sinds 2019

Michiel Kramer

Michiel is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons magazijn. Hij zorgt ervoor dat onze monteurs bepakt en bezakt op weg gaan. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle monitoring op de juiste manier is ingericht.

Werkzaam sinds 2016

Piet de Mol

Piet is onze ervaren adviseur op locatie. Geen dak is te uitdagend en op het moment dat hij bij u op locatie is geweest, weet u zeker dat er een mooi zonnepanelen systeem op uw dak ligt.

Werkzaam sinds 2021

Philip Koopman

Philip is één van onze elektrotechnische monteurs, die u tegen kunt komen tijdens de installatie.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2013

Dirk Kuijt

Dirk is de adviseur voor grote en moeilijke projecten. Met zijn oplossingsgerichte benadering, is geen project of installatie te gek. Dirk was er vroeg bij en is de oprichter van BollenstreekSolar.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Marco van Rijn

Marco is gek op elektrotechniek. Met zijn jarenlange ervaring is hij een echte duizendpoot. U kunt hem tegenkomen tijdens de schouw of installatie, maar ook voor moeilijke vragen via de telefoon is Marco uw man.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2021

Hans van den Burg

Met zijn jarenlange ervaring in de klimsport is Hans zeer vertrouwd op hoogtes. Met zijn kritische blik zorgt hij voor veilige situaties op het dak en daarbuiten.

Erkenning en diploma's

Werkzaam sinds 2019

Tim de Mol

Met zijn klantgerichte instelling neemt Tim voor elk advies ruim de tijd om zo de perfecte installatie te realiseren. Vele zonnepanelen in de gehele Bollenstreek zijn tot stand gekomen op basis van Tim zijn advies!

Erkenning en diploma's